Dora që po shkatërron shtëpinë tonë të përbashkët

15/05/2015 00:00

Rritja e popullsisë globale ka rritur dhe po rrit me hapa galopantë edhe kërkesën për konsum, dhe burimi është një dhe i vetëm; Toka.

Për të kuptuar më mirë sesi po ‘hamë’ dalëngadalë planetin tonë, Pablo Lopez Luz publikoi një album me fotografi nga njëri skaj në tjetrin i globit, aty ku dora e njeriut është ndjerë më fort në kurrizin e Tokës.

Libri me titull “Overdevelopment, Overpopulation, Overshoot” synon të ndërgjegjësojë shoqëritë njerëzore dhe që të orientojnë zhvillimin drejt rrugëve alternative të rritjes së mirëqënies.

FOTO GALERI
1/13
Lagje pasanikësh në Mexico City (Meksikë), e ngritur mbi një zonë që deri para dy dekadave ishte e pyllëzuar

Top Channel