Hëna më e plotë dhe e shndritshme e vitit pritet të shfaqet në datën 10 gusht.

Sipas studiuesve të hapësirës, pamja e saj magjike do të arrihet të shihet nga çdo cep i globit. Sipas NASA-s, fenomeni i “SuperMoon” ndodh kur pika e saj i afrohet së tepërmi planetit të Tokës.

Kjo është hera e dytë që ndodh si proces në vitin 2014, por studiuesit thonë se ditën e dielë hëna do të jetë 12% më e madhe dhe 30% më e ndritshme sesa ajo që ishte në janar 2014.

Top Channel