Sa shpesh kryen një çift marrëdhënie seksuale?

23/04/2014 00:00

Është një pyetje që shumë çifte ja bëjnë vetes dhe askush nuk e di përgjigjen e saktë, por Dr. Harry Fisch, një specialist i njohur amerikan i shëndetit seksual, ka dalë në përfundimin se një çift kryen marrëdhënie seksuale 2-3 herë në javë.

Ai shton se shumica e meshkujve nuk durojnë aq gjatë sa për të kënaqur partneren e tyre. Doktori zbulon se 45% e meshkujve “mbarojnë punë” brenda dy minutave, shumë pak për të kënaqur një femër, e cila ka nevojë mesatarisht për 5-7 minuta për të arritur orgazmën.

Harry Fisch thotë se çiftet nga 20-30 vjeç bëjnë seks 3 herë në javë, ata që janë 30-50 vjeç dy herë, ndërsa grupmoshat mbi 50 vjeç bëjnë seks mesatarisht 1 herë në 2 javë.

Ai saktëson se shumica e çifteve janë të kënaqur me frekuencën me të cilën kryejnë marrëdhënie seksuale.

Në faqen nerve.com, doktori shkruan: “Nuk është e rëndësishme sa shpesh bën seks, por a je i kënqur me jetën tënde seksuale. Rëndësi ka cilësia dhe jo sasia.”

Top Channel