Neve na duket e çuditshme, por në tribunë Suri të Etiopisë kjo pllakë e madhe e vendosur në pjesën e poshtme të buzës konsiderohet si një shenjë bukurie për gjininë femërore.

Kur vajzat arrijnë pjekurinë seksuale, nëpërmjet një rituali të çuditshëm, i hiqen dy nga dhëmbët e poshtëm dhe i shpohet buza. Më pas, një disk balte i vendoset në vrimën e krijuar në buzën e poshtme dhe ky disk zmadhohet me kalimin e kohës duke i dhënë fytyrës një formë shumë të çuditshme.

Sa më e madhe pllaka e buzës, aq më shumë lopë kërkon babai i vajzës kur ajo të martohet (40 lopë për pllakë të vogël dhe 60 për pllakë të madhe).

Top Channel