“Hëna e përgjakur” në Torino

19/04/2014 00:00

Fatkeqësisht këto ditë qielli mbi ne ka qenë i mbushur nga retë dhe dikush ka humbur pamjet e mrekullueshme të ofruara nga Hëna e përgjaktë në këtë mes prilli.

Por, jo në Itali. Nga Torino nga mbërrijnë disa shkrepje mahnitëse të fotografit Valerio Minato i cili ka kapur lindjen e ‘Hënës së përgjakur’ në qytetin e tij.

“Për të realizuar këto studiova me përpikmëri lëvizjet e Hënës, nisur edhe nga fenomeni astronomik që na ka përfshirë në këto ditë të prillit”, deklaron fotografi italian, duke iu referuar këtu fenomenit të Tetradas, term i përdorur nga studiuesit e hapësirës kur brenda pak muajsh ndodhin disa eklipse të Tokës ndaj Hënës.

FOTO GALERI
1/3
Shkrepjet e mahnitëshme që mbërrijnë nga qyteti verior italian

Top Channel