Arabia Saudite ndalon emrin Linda

14/03/2014 00:00

Arabia Saudite ka lëshuar një listë me 50 emra që prindërit e rinj nuk duhet t’i vënë fëmijëve të tyre. Në këtë listë përfshihen emra si Linda, Lauren, Sandy dhe Amir.

Ministria e Brendshme e këtij vendi justifikoi këtë vendim duke thënë që këto emra binin ndesh me kulturën dhe fenë e vendit ose ishin të papërshtatshëm.

Sipas ‘Gulf News’, këto emra ndahen në 3 kategori: emrat që prekin ndjeshmërinë fetare, emra që kanë lidhje me mbretërinë dhe emra me origjinë jo islamike.

Por, ka edhe nga ato emra arabë që nuk jepet shpjegim pse nuk lejohen. Ja disa prej tyre: Malaak (engjëll), Amir (princ) apo Tabarak (i bekuar).

Emrat e ndaluar në Arabinë Saudite:

Malaak (engjëll)
Abdul Aati
Abdul Naser
Abdul Musleh
Nabi (profet)
Nabiyya (profete)
Amir (princ)
Sumuw (madhëri)
Al Mamlaka (mbretëria)
Malika (mbretëreshë)
Mamlaka
Tabarak (i bekuar)
Nardeen
Maya
Linda
Randa
Basmala
Taline
Aram
Nareej
Rital
Alice
Sandy
Rama (perëndi Hindu)
Maline
Elaine
Inar
Maliktina
Lareen
Kibrial
Lauren
Binyamin
Naris
Yara
Sitav
Loland
Tilaj
Barrah
Abdul Nabi
Abdul Rasool
Jibreel (engjëlli Gabriel)
Abdul Mu’een
Abrar
Iman
Bayan
Baseel
Wireelam

Top Channel