Bangladesh, të mbijetuarit e sulmeve me acid (KUJDES! Pamje të rënda)

15/07/2013 00:00

Që nga fillimi i këtij shekulli ka pasur më shumë se 3 mijë raste të sulmeve me acid në Bangladesh dhe shumica e tyre kanë qenë ndaj femrave.

Arsyeja kryesore e këtyre sulmeve brutale është refuzimi i propozimeve të dashurisë, ndërsa sulmet e pakta ndaj meshkujve kanë qenë për çështje pronash.

Fotografi danez Ken Hermann ka realizuar një set fotografik me portretet e viktimave të këtyre sulmeve duke treguar njëkohësisht edhe historitë e tyre të dhimbshme.

Me ndjenjën e hakmarrjes, dhunuesit kanë hedhur acid nitrik ose sulfurik në fytyrën e këtyre personave duke i shpërfytyruar dhe duke i shkatërruar jetën. Qëllimi është arritur pasi përveç dëmtimeve të dukshme fizike, viktimat nuk e marrin veten as psikologjikisht.

Top Channel