Çaji jeshil rrit vëmendjen dhe përmirëson kujtesën. Ky është përfundimi i një grupi studiuesish të Universitetit të Bazelit në Zvicër.

Në studim u përfshinë 12 persona, që të gjithë meshkuj. Ata u ndanë në dy grupe, njëri që konsumoi caj jeshil dhe tjetri që konsumoi dicka tjetër. Në grupin e parë aktiviteti i trurit ishte konstant, ndërsa në grupin e dytë u vu re një aktivizim më i shpejtë dhe më efikas i pjesës së materies gri, përgjegjëse për vëmendjen dhe kujtesën.

Studiuesit zviceranë thanë se polinefolet që përbëhët ky caj zgjerojnë enët e gjakut dhe ndihmojnë në një furnizim më të mirë të trurit me gjak dhe oksigjen. Kjo rrit përqendrimin, vëmendjen dhe kujtesën.

Por përvec kësaj, ky lloj caji njihet edhe për vetitë qetësuese. Kjo sipas këtyre studiuesve i faturohet përbërësve të tij që parandalojnë efektet negative të neuro-transmetuesve.

Top Channel