Aktiviteti 3-vjecar i Diellit në vetëm 3 minuta

17/06/2013 00:00

Dielli ka qenë objektivi i një studimi 3-vjecar të shkencëtarëve të agjencisë amerikane të hapësira, NASA.

Falë teleskopit SDO ( Solar Dynamics Observatory) NASA regjistroi për 36 muaj me radhë aktivitetin e yllit tonë. Në gjithë këtë periudhë janë kapur shpërthimet dhe stuhite diellorë si dhe qetësitë e përkohëshme në sipërfaqen e tij në vitin 2011.

I gjithë filmimi është paraqitur në një video që zgjat tre minuta.

Top Channel