“Youtube” mund televizionin

02/05/2013 17:00

Një luftë e gjatë për supremaci ndaj televizionit mbyllet, pasi “Youtube” për herë të parë në histori kaloi numrin e shikuesve unikë të ekranit të zakonshëm.

Këtë përfundim e dha shefi ekzekutiv i “Google”, Eric Schmidt, gjatë një prezantimi të enjten.

Sipas Schmidt, nuk ka më dyshim se e ardhmja është tashmë “Youtube”, faqja që kaloi kufirin e një miliardë shikuesve unikë gjatë muajit prill dhe sipas përllogaritjes së “Google”, është në total tashmë më e ndjekur se televizioni i zakonshëm.

Pavarësisht kësaj arritje, sipas shefit ekzekutiv të “Google”, e ardhmja e “Youtube” mund të jetë vetëm e ndritur, me përhapjen e madhe që po merr rrjeti në vendet e botës së tretë, ku televizioni ende mbizotëron.

Për faktin se platforma më e madhe e postimit të videove në botë është në gjendje që ofrojë një seleksionim të gjerë, “Youtube” po fiton një avanazh të madh ndaj televizionit, i cili i ofron shikuesve të tij një përzgjedhje shumë më të kufizuar programesh.

Top Channel