Të paktën 600 aplikime, të gatshme si në iOs ashtu edhe në Android, me një sy tek celulari. Hap dyert kështu App Center e Facebook, e njoftuar në maj.

Në praktikë është një vitrinë që u tregon abonentëve aplikimet më interesante, sidomos lojra dhe ato që janë më të integrueshme me Timeline, faqja përkatëse në rrjetin social.

App Center është në dispozicion të abonentëve në Shtetet e Bashkuara, ndërkohë që në javët e ardhshme do të zgjerohet për 900 milionë përdoruesit me linkun: https://www.facebook.com/appcenter.

Ndërkohë, rrjeti social vazhdon aventurën e tij në bursë, që është shoqëruar me ngritje dhe rënie të vlerës së aksioneve të tij.

Pak ditë më parë aksionerëve të Facebook iu ofruan 40 milionë dollarë nga Nasdaq për një avari kompjuterike që i pengoi ata të zhvillonin tregtinë ditën kur debutuan në bursë.

Aksionet e Facebook dolën në shitje me 38 dollarë për aksion më 18 maj dhe menjëherë vlera e tyre u ngrit me hapa marramendës. Por në fund të ditës ato me zor arritën poshtë vlerës fillestare, 25 dollarë për aksion.

Top Channel