Doni të lini duhanin? Hani perime dhe fruta

09/06/2012 00:00

E mendoni prej kohësh të hiqni dorë nga duhani, por nuk mundeni? Atëherë
ju këshillojmë të hani sa më shumë fruta dhe perime. Sugjerimi vjen nga
një grup studiuesish të Universiteti të Bufalos, SHBA, të cilët janë
kryer një studim tek një grup mbi 1.000 duhanpirësish.

Pas analizimit të të dhënave ka rezultuar se: “Personat që konsumojnë më shumë fruta dhe perime në krahasim me të tjetër, ka një probabilitet tre herë më të lartë për të lënë duhanin brenda 1 muaji”.

Gary Giovino, drejtues i studimit, ka nënvizuar se “disintoksikacioni vegjetal” funksion pavarësisht gjinisë apo moshës. Sipas tij edhe më herët ka pasur studime, të cilat kanë arritur në përfundimin se“ personat që nuk pinë duhan prej të paktën 6 muajsh, konsumon më shumë fruta dhe perime sesa duhanpirësit”.

Arsye janë të ndryshme: nga njëra anë drithërat, spinaqi dhe sallata, ndikojnë në “shuarjen” e dëshirës për duhan, ndërkohë që për disa frutat dhe perimet i japin “shije të keqe” duhanit.

Top Channel