Saranda probleme me ujin

18/04/2012 00:00

Disa lagje të qytetit të Sarandës furnizohen me ujë të pijshëm vetëm 30
minuta në ditë. Dhe kjo ndodh tani kur sezoni turistik ende nuk ka
filluar dhe popullsia ne qytet eshte e reduktuar.

Banoret e qytetit po e vuajne kete problem te madh prej 2 vjetesh te pakten dhe situate behet akoma me e veshtire gjate sezonit veror

Ndërrmarrja e Ujesjellesit qe furnizion qytetin rezulton te kete arketuar te gjitha faturat e ujit ne qytet por asnje ne fshat. Kjo ka sjelle problemet me investimet aq sa drejtuesit e bashkise te deklarojne se do shkeputen si aksionere per te krijuart nje ent te pavarur.

Ata nuk jane dakort as me ndarjen e perqindjeve ne ujesjelles ku bashkua ka vetem 63 perqind nga 80 qe duhet te kete per shkak te numrit te madh te popullesise

Kryebashkiaku i Sarandes eshte i shqetesuar per sezonin veror kete vit. Mungesa e ujit do te largoje turistet.

Top Channel