Berat, nevojitet rehabilitim i lumit Osum

24/03/2012 00:00

Ende asnje studim e asnje projekt nuk po behet per rehabilitimin e
shtratit te lumit Osum. Lumi Osum eshte nje nga lumenjte me prurjet me
te medha te sedimendeve te ngurta.

Mungesa e ulet e ndergjegjesimit te qytetareve ka bere qe ne shtratin e ketij lumi te kete perseritje te vatrave te ndotura.

Bashkia Berat se bashku me studjon franceze kane hartuar nje studim  pee fizibilitetin e lumit Osum ku perfshiet ndertimi i argjinaturave dhe sistemimi ujerave te ndotura qe derdhen ne te. Por per te realizuar kete projekt kerkohen investime te medha.

Çdo vit hartohen dhe perpunoen plane per fizibilitetin e lumit Osum por ende nuk eshte ndezur nje drite jeshile per te reabilitimin e tij. Lumi Osum pershkon mes per mes qytetin e UNESCO-s, i cili vizitohet nga qindra vizitore vendas e te huaj por qe me ndryshimin e stineve dhe rritjen e temperaturave behet rrezik edhe per hapjen epidemive.

Top Channel