Të drejtat e homoseksualeve, KiE: Të zbatohen ligjet

07/02/2012 00:00

Në maj të këtj viti Shqipëria do të marrë presidencen e radhës në
Këshillin e Europës, e si e tillë ajo do të jetë përgjegjëse për
zbatimin e të drejtave të njeriut.

Ne kete kuader eshte zhvilluar edhe nje takim me perfaqesues te KiE-së dhe LGTB grup, ku eshte diskutuar edhe mbi veshtiresit qe hasin keto grupe persa i perket diskriminimin dhe mohimit te te drejtave themelore, sic eshte edhe punesimi. Komisionerja e Keshillit te Europes tha se Shqiperia eshte pjese e nje projekti i cili do te monitorohet nga nderkombetaret.

Qe nga 2010 Shqiperia ka nje kuader te mire ligjor, tani eshte e rendesishme qe te zbatohet sa me mire keto ligje. Mali i Zi, Italia, Shqiperia e Serbia deri ne 2013 do te punohet ne nje projekt, qe bazohet mbi kontribut vullnetar dhe behet mbi bazen e atyre cka vendet percaktojne si nevoja. Ne do te shohim si keto dispozita te rekomandimeve do te zbatohen. Ne fund te projektit do te kete nje vleresim te rezultateve dhe me pas rekomandimet do t’i perpilojme”, tha Anna Chiara Cerri, shefe e sektorit te LGTB-së në KiE.

Ne kete takim u theksua se si ne Shqiperi edhe ne shume vende te Europes, te drejtjat e gay-ve nuk respektohen dhe ne shume vende nuk lejohen paradat e krenarise, cka perben shkelje te te drejtave te njeriut.

Top Channel