Elbasan, të papunët mbledhin hekurishte

07/02/2012 00:00

Rritja e papunësisë, varfëria ekstreme dhe ngritja e çmimeve në Elbasan
ka shtuar numrin e qytetarëve që mbledhin hekurishte në fushën e
mbetjeve urbane.

Ata kane punuar me pare si punetore me meditje por tasme askush nuk kerkon ti punesoje. Rrugëzgjidhja e vetme për ata është vetpunsimi në fushën hedhjes se mbeturinave duke mbledhur hekurishte. Të gjitha të ardhurat që fitojnë gjatë ditës nuk janë të mjaftueshme për të mbijetuar, por kjo është rruga e vetme.
 
Gjatë një dite pune ata mund të nxjerrin 500  deri në 1000 lekë në ditë. Për të nxjerrë copat e metalit ata detyrohen që të hapin gropa të thella, pasi në sipërfaqe i kanë mbledhur me kohë.

Top Channel