Fier, protestojnë banorët për mesuesit e rinj

14/11/2011 00:00

Rreth 1500 nxenes te 4 shkollave ne komunen Strum te rrethit te Fierit
kane mbetur pa mesim. Banoret e zones nuk kane lejuar autobusin qe
transporton arsimtaret nga Fieri per ne shkollat e kesaj komune, si dhe
nuk kane lejuar futjen e nxenesve neper shkolla.

Nderkohe qe eshte bllokuar per me shume se nje ore edhe transporti i mjeteve qe qarkullonin ne 4 fshatrat e kesaj komune. Banoret thone se jane shume te revoltuar nga vendimet e Drejtorise Arsimore per emerimet e kryera nga ky institucion.

Sipas tyre ne 4 shkollat e fshatrave Strum, Suk i Siperm, Suk 2 dhe Arapaj jane emeruar mesues nga qyteti i Fierit pa arsimin perkates nderkohe qe ka vende bosh dhe vetem ne kete komune ka rreth 15 persona qe kane mbaruar arsimin e larte per mesuesi.

Ata akuzojne drejtuesit e institucionit me te larte arsimor ne qark se per te marre nje vend pune u kerkohen 2 mije euro.

Top Channel