Ambientalistët kundër importit të mbetjeve

28/10/2011 00:00

Ambientaliste, profesorë dhe përfaqësues të Ministrisë së Mjedisit janë
mbledhur në një takim për të diskutuar mbi avantazhet dhe problemet që
mbart mbi vete projektligji për menaxhimin e mbetjeve, ku futet edhe
pjesa e importit

Sazan Guri, permes nje promemorie ka propozuar qe ne projektligjin per menaxhimin e mbetjeve te mos perfshihet neni per importin e mbetjeve.

Profesor Dritan Shkupi kerkoi qe te ndalej importi i mbetjeve nga jashte, pasi ai eshte i pakontrollueshem dhe shume vende si Italia sot po perballen me probleme te medha.Por ka pasur edhe shume argumenta kunder, te cilet kane mbrojtur tezen se importi i mbejtjeve ndihmon shoqerit e riciklimit, te cilat jane miqesore me mjedisit dhe do te na ndihmojne ne te ardhmen.

Top Channel