Zbulohet sekreti i jetëgjatësisë

27/06/2011 21:45

Të mbërrish në fund të ekzistencës tënde dhe të ndezësh një buton që çon pas akrepat e kohës, derisa të fillohet nga e para një jetë e dytë.

Ajo që mund të duket fantashkencë është realitet për disa qeliza të majasë të modifikuara në laboratorët e Massachussets Institute of Technology (Mit) të Boston.

Geni që quhet NDT80 është i aftë të transformojë një qelizë të moshuar në një vajzë dhe shumë shpejt mund të çojë shkencëtarët të gjejnë sekretin e jetëgjatësisë.

Top Channel