Japoni, 82 fëmijë kanë mbetur jetimë

09/04/2011 10:55

Të paktën 82 fëmijë në Japoni kanë mbetur jetimë pas tërmetit dhe cunamit që shkatërroi verilindjen e Japonisë më 11 mars.

Por ky numër mund të rritet, sipas një raporti zyrtar të qeverisë.

Pas tërmetit të Kobe në 1995, që shkaktoi rreth 6400 të vdekur, jetimët ishin 68.

Nga 82 fëmijët që kanë humbur prindërit, 44 janë të prefekturës së Iwate, 30 të Miyagi dhe 8 të Fukushimës.

Top Channel