Sudan i Jugut, ekzekutohet ministri

09/02/2011 15:30

Një ministër i qeverisë së Sudanit të Jugut u vra në mesditë me një plumb në kokë, ndërsa ishte brenda zyrës së tij në ministri, në kryeqytetin Juba.

Ministri i Zhvillimit Rural, Lemi Milla, u ekzekutua nga një ish-punonjës, lajmëroi një përfaqësues i Ushtrisë Popullore të Çlirimit të Sudanit.

Truproja dhe vrasësi u arrestuan në vendngjarje. Incidenti vjen vetëm dy ditë pasi rezultatet e referendumit konfirmuan shkëputjen e Sudanit të Jugut nga Sudani.

Pavarësia do të hyjë në fuqi në 9 korrik, pasi detajet e ndarjes me autoritetet e Khartumit të bisedohen.

Top Channel