Kubë, lirohet i burgosuri politik

05/02/2011 08:30

Kuba liroi nga burgu një të burgosur të rëndësishëm politik, të quajtur Guido Siegler,  edhe pse ai refuzoi strehimin politik në Spanjë.

Lajmi u publiua në mëngjes në CNN, vetëm pak orë pas Kisha Katolike Romake lajmëroi se Siegler dhe bashkëvuajtësi i tij Moya, do të liroheshin brenda pak ditësh.

Dy burrat janë pjesë e një grupi prej 52 disidentësh, të cilët autoritetet komuniste ranë dakord t’i lironin në korrik, pas një marrëveshje të arritur me Selinë e Shenjtë.

Shumica e tyre u larguan menjëherë, por 11 persona qëndruan në burg, pasi refuzuan të largoheshin nga vendi ishullor. Siegler u lejua të udhëtonte në shtëpinë e tij në Matanzas të premten.

Ai qëndronte në burgim që prej vitit 2003, kur ishte arrestuar në një protestë kundër qeverisë. Lirimi i të burgosrve politikë ka qenë një kusht thelbësor i SHBA-së dhe BE-së për zbutjen e sanksioneve ekonomike ndaj Kubës.

Top Channel