SHBA-të punojnë për dorëheqjen e Mubarak

04/02/2011 08:55

Administrata Obama po diskuton me funksionarë egiptianë propozimet për dorëheqjen e menjëhershme të Mubarak.

Lajmin e ka bërë të ditur New York Times, duke shpjeguar se presidenti egjiptian do të linte zëvendësin e tij, Omar Suleiman për të drejtuar, me mbështetjen e ushtarakëve, një qeveri tranzicioni.

Suleiman, me mbështetjen e kreut të forcave të armatosura, gjeneralin Sami Enan dhe atë të ministrit të Mbrojtjes, Mohamed Tantawi, do të fillonte menjëherë një proçes i reformave kushtetuese.

Top Channel