Kinë, Wen: Lufta ndaj korrupsionit, prioritet

02/02/2011 11:15

Kina do të luftojë me vendosmëri kundër inflacionit dhe spekullimit me pronën vitin e ardhshëm, që sipas kalendarit hënor kinez fillon nesër.

Lajmin e ka bërë të ditur kryeministri Wen Jiabao, sipas të cilit kontrolli i rritjes së çmimeve dhe tregut imobiliar, që vazhdojnë të rriten sidomos në metropole, përfaqësojnë problemet që duhen zgjidhur.

Inflacioni, që ka rënë në dhjetor (+4,6%) ka regjistruar një vlerë prej +7% mbi ushqimet.

Top Channel