Llotaria amerikane, Makely shpjegon procedurën

20/09/2010 17:10

Zëvendëskonsullja amerikane në Tiranë, Emily Makely ka zgjedhur qytetin e Shkodrës për të bërë publike nisjen e llotarise amerikane për këtë vit.

Diplomatja amerikane ka shpjeguar në shqip rregullat e ndryshuara te kesaj llotarie.

“Cdokush qe aplikon për llotarine duhet te kuptojë rregullat lidhur regjistrimin dhe kualifikimet perpara se te regjistrohet. Cdo person mund te regjistrohet dhe kjo eshte pa pagese. Nuk ka moshë minimale apo maksimale për t’u regjistruar, po kerkesa per shkollim e mesme apo pervoje e punes nga ndonje aplikues do te ndikoje ne skualifikimin e ndonje personi nen 18 vjec”, tha nje shkollim apo per pune mund ”, tha Makely,

Llotaria eshte falas dhe do te zhvillohet nga data 5 tetor deri ne 3 nentor. Diplomatja amerikane tha se para se te aplikojne qytetate duhet te shohin rregullat nese permbushin kerkesat e arsimimit dhe punes.

Top Channel