Protesta anti-japoneze në Kinë

18/09/2010 15:55

Grupe të vogla protestuesish kanë protestuar kundër Japonisë në disa qytete të Kinës.

Ata kujtuan në këtë mënyrë përvjetorin e të ashtuquajturit “Tragjedia e Mukdenit”, në vitin 1931, kur Japonia pushtoi veri-lindjen e Kinës.

Në Pekin shumë persona kanë protestuar përpara selisë së ambasadës japoneze, ndërsa në Shangai, Shenjang dhe Congking janë mbledhur grupe më të vogla.

Ndjenja anti-japoneze është rritur pas arrestimit të kapitenit të një anijeje peshkimi kineze në afërsi të dy ishujve të diskutuar.

Marinari u ndalua javën e kaluar pasi varka e tij u përplas me dy varka të rojës bregdetare japoneze në afërsi të ishujve Diaoju dhe Senkaku.

Top Channel