Obama: ‘Po’ xhamisë pranë Ground Zero

14/08/2010 08:05

Presidenti i SHBA-ve, Barack Obama ka rënë dakord për ndërtimin e Cordoba Center, një qendër kulturore dhe një xhami që një shoqëri myslimane kërkon të ndërtojë pak metra nga Ground Zero, ku gjendeshin kullat binjake që u rrëzuan më 11 shtator nga terroristët e Al Kaedës.

Për Obamën në bazë të principit të lirisë fetare, myslimanët kanë të drejtën të ndërtojnë Cordoba.

Me një lëvizje surprizë presidenti ka folur dje në mbrëmje në Shtëpinë e Bardhë, me rastin e një fjalimi përpara komunitetit myslimanë amerikanë.

Top Channel