Frank Fenner: Njeriu do zhduket për 100 vjet

20/06/2010 14:10

Rraca njerëzore do të shuhet brenda 10 viteve ashtu si edhe shume lloje kafshësh.

Këtë e thotë profesori 95 vjecar i mikrobiologjisë, Frank Fenner. Sipas tij, dy shkaqet kryesore do të jenë shpërthimi demografik dhe konsumi jashtë kontrollit, dy faktorë që do venë në rrezik njeriun.

“Homo sapiensi do zhduket brenda 100 viteve dhe e njëjta gjë do të ndodhë për shumë kafshë. Nuk ka aspak kohë për të bërë hapa pas”, shprehet ai për gazetën “The Australian”.  Fenner shton se ndryshimet klimaterike janë në fazën fillestare por që tai  shihen mutacione atmosferike.

“Aborigjenët kanë treguar se mund të jetojnë 40-50 mijë vjet pa shkencën. Rraca njerëzore rrezikon të ketë të njëjtin fund si shumë lloje kafshësh gjatë viteve të fundit”, shton biologu.   

Top Channel