Guinnes, në Paris torta më e madhe në botë

18/06/2010 19:00

Katër ditë për të përgatitur ëmbëlsirën më të madhë në botë. Është koha që i kanë dhënë për të hyrë në Guinnes, një kuzhinieri dhë një arkitekti nga Parisi.

Projekti i Gilles Stassart dhe Jean Bocabeille është një tortë e gjatë 10 kate dhe është bërë prej 850 tullash me pandispanj dhe sheqer.

Për të ndërtuar “Tour sans faim” do të shërbejnë 628 kg miell, 508 kg sheqer, 350 vezë dhe 18 kg gjalp.

Kantieri do të hapet në muzeun e qytetit të arkitekturës dhe trashëgimisë, në Paris nga 1-4 korrik.

Top Channel