Washingtoni u hap rrugen martesave homoseksuale

03/03/2010 02:10

Gjykata Supreme ne Shtetet e Bashkuara te Amerikes u ka dhene driten jeshile martesave gay ne Shtetin e Washingtonit.

Me vendimin e saj Gjykata Supreme njohu martesat homoseksuale ne Washington si ne perputhje me kushtetuen.

Ligjerimi i martesave te te njejtit seks u kundershtua ashper prej shoqatave te ndryshme te cilat kerkuan referendum per miratimin e tyre.

Pas ketij vendimi Washingtoni behet shteti i gjashte qe njeh martesat homoseksuale pas Vermontit, Iowa-s, Massachusets-it, Connecticut dhe New Hampshire-it.

Top Channel