Iran, denim me vdekje per protestuesin

03/03/2010 11:45

Kush kercenon themelet e regjimit iranian, rrezikon jeten.

Kete mesazh e ka dhene  te qarte Gjykata e Apelit, e cila ka lene ne fuqi denimin me vdekje per 20-vjecarin Mohammad Amid Valian, i arrestuar ne perleshjet pas 27 dhjetorit, diten e Ashures.

Pas ketij vendimi, ekzekutimi mund te ndodhe ne cdo moment. Gjate muajit janar, dy aktiviste te tjere u varen ne litar dhe 9 te tjere u denuan me vdekje per protesta kunder qeverise. Ata jane ne pritje te vendimit te apelit.

Top Channel