Kina propozon pasardhesin e Dalai Lamas

01/03/2010 14:10

Panchen Lama, i zgjedhur nga Pekini si perfaqesuesi numer 2 i budizmit ne krahinen e Tibetit, eshte emeruar anetar i Asemblese Konsultative.

20-vjecari Gyaltsen Norbu shihet nga qeveria kineze si pasardhesi me i mundshem i liderit shpirteror te Tibetit, Dalai Lama. Lideri 75 vjecar jeton ne azil ne Indi dhe sjelljet e tij jane kritikuar ashper nga Kina qe nuk ka ndermend te heqe dore nga krahina e Tibetit.

Zgjedhja e Norbu qe ne vititn 1995 eshte kundershtuar hapur nga disidentet tibetiane, te cilet nuk deshirojne nje lider te komanduar nga Pekini.

Top Channel