Afganistan, Clinton: Tranzicioni nuk eshte “exit strategy”

28/01/2010 14:30

Hillary Clinton hedh poshte idene se “plani  tranzicionit” per te transferuar progresivisht pergjegjesine per sigurine e vendit, ushtrise dhe policise afgane, eshte ekuivalent me nje “exit strategy”.

“Ne mbeshtesim planin e tranzicionit te NATO-s, por dua t’i them qarte afganeve, aleateve tane, shtetasve tane dhe ekstremisteve qe shpresojne per nje deshtim tonin: kjo nuk eshte nje exit strategy”, eshte shprehur Clinton.

Top Channel