Sri Lanka, OKB: Situate kritike per femijet

12/12/2009 11:30

Plaga e konfliktit mes qeverise dhe rebeleve te fraksionit Tigrat e Tamilit eshte bere edhe me e ndjeshme, pasi jane me qindra femijet qe konsiderohen te zhdukur.

Ne perfundim te misionit ne Sri Lanka, perfaqesuesi i OKB-se per femijet e perfshire ne konfliktet e armatosura, gjenerali Cammaert ka deklaruar se mbi kete ceshtje duhet hedhur drite.

Cammaert ka theksuar se ka marre garanci nga qeveria se te miturit e detyruar te rekrutohen do te konsiderohen viktima dhe jo pergjegjes per krime.

Top Channel