Eshte ndertuar dhe vene ne prove, motori i pare me baktere per te prodhuar energji me kosto te ulet.

Pajisja eshte projektuar dhe realizuar ne Rome, ne universitetin e “La Sapienza”-s.

Grupi i kerkuesve kishte demonstruar perpjekjen e re ne nje artikull te publikuar ne revisten shkencore nderkombetare “Physical Review Letters”.

Ideja e krijimit te nje motori me baktere ishte hedhur e para nga disa shkencetare japoneze, nderkohe qe nje gje e tille tashme eshte realitet.

Top Channel