Gjermani, perkujtohet komploti ndaj Hitlerit

20/07/2009 18:20

Ne Gjermani eshte perkujtuar sot 65 vjetori i atentatit te deshtuar te nje grupi oficeresh te ushtrise per te vrare Adolf Hitler dhe per te rrezuar pushtetin nazist.

Me 29 korrik, koloneli Count Claus von Stauffenberg vendosi nje bombe brenda se ashtuquajtures “Streha e Ujkut”, ku Hitleri jepte urdherat e tij nga Prusia lindore.

Por per shkak te disa rrethanave fatlume, Hitleri doli nga shperthimi vetem me disa plage te lehte dhe komploti ndaj tij doli ne shesh.

Komploti per vrasjen e diktatorit eshte nje nga ngjarjet me te cilat krenohet me shume ushtria gjermane.

Gjate ceremonise se zhvilluar ne Berlin, qindra rekrute te rinj u betuan per nje Gjermani demokratike.

Top Channel