Për shume lagje të Shkodrës, infrastruktura rrugore mbetet problem. Sidomos gjatë dimrit, banorët duhet të lëvizin mes ujit dhe baltës. Ne do të bëjmë një vëzhgim për të parë nga afër se sa e vështirë është situata në disa zona të qytetit.

Për qindra banorë të lagjes “Mark Lula”, kjo është e vetmja rruge që u shërben atyre për të shkuar në shkollë dhe pune. Çdo ditë ata duhet të kalojnë mes ujit dhe baltës.

E njëjta panoramë paraqitet edhe në lagjen “Skenderbeg” të qytetit, vetëm pak metër larg institucioneve të rëndësishme si Spitali Rajonal, Drejtoria e Zjarrfikëses apo ajo e policisë.

Ndërsa këtu jemi në bulevardin “Mehmet Pashë Plaku” në rrugën “Ymer Prizreni”.

Në krahun tim të djathtë ndodhet shkolla e mesme profesionale “Kole Idromeno” dhe në krahun e majtë qëndra komunitare multifunksionale “Për Familjen”. Në këtë rrugë duhet të kalojnë çdo ditë banorët dhe fëmijët e kësaj zone.

Top Channel