India rrit tarifat për importet elektronike, për të frenuar zhvlerësimin e monedhës

12/10/2018 04:11

India tha të enjten se do të rrisë tarifat e importit për disa artikuj elektronikë dhe pajisje komunikimi, në atë që cilësohet si një masë tjetër për të frenuar importet dhe për të forcuar monedhën Rupi në rënie.

Rritja e tarifave, masa e dytë e tillë nga India në një hapësirë prej dy javësh, u njoftua të enjten vonë nga New Delhi, pasi ai përpiqet të rrisë barrierat e importit për të kufizuar importin e mallrave që i konsideron si artikuj “jo thelbësorë”.

Grupi i fundit i artikujve që preken prej rritjes së tarifave mund të rrisë tensionet tregtare me Shtetet e Bashkuara dhe Kinën dhe të dëmtojë krijuesit e pajisjeve të rrjetit si Cisco Systems Inc, Huawei Technologies Co, ZTE Corp, Ericsson, Nokia dhe Samsung Electronics.

Kjo lëvizje është pjesë e një plani për të ndalur një rënie të mëtejshme të Rupit (INR), e cila është dobësuar më shumë se 14 për qind kundrejt dollarit amerikan këtë vit, pasi është goditur nga një rrjedhje në tregjet në zhvillim dhe faktorë të tjerë të brendshëm.

Top Channel