Bulqizë, minatorët në protestë

16/03/2012 00:00

Situata në pjesën jugore të minierës së Bulqizës ne zonen D, vazhdon të
mbetet tejet e tensionuar dhe problematike per 80 minatoret e zones D qe
i perkasin firmes koncensionare.

Shkak per mbylljen e galerive te kesaj firme u be qe prej aksidentit qe ndodhi me date 20 tetor te vitit 2011 ku humbi jeten nje minator dhe u plagosen rende 8 te tjere. Puna ne miniere u pezullua deri ne ne plotesimin e te gjitha kushteve si per pusin numer 2 ashtu dhe per pjesen e zones D. Minatoret e zones D dje kane bere nje proteste para zyrave te ACR per punen e tyre. Ata nuk jane lejuar te hyjne Brenda ne godinen e administrates per te biseduar nga rojet e sigurise se kompanise koncesionare.

Keta minatore kane mbetur pa pune qe prej nisjes se protestave veren e vitit te kaluar dhe deri me sot kur nuk lejohen te shkojne ne frontin e punes sepse nuk jane plotesuar ende kushtet e sigurise ne pune te kerkuara nga autoritetet shteterore.

Top Channel