“Babai im s’ka qenë dakord me rrugëtimin tim në politikë”, përlotet Balluku në Top Story: Familja ime ishte ndër më të persekutuarat, me mbi 110 vite burg dhe internime

04/07/2024 22:58

Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë, Belinda Balluku ka folur si rrallë herë për jetën e saj private.

Në një intervistë për Top Story, ajo tha se vjen nga një prej familjeve më të persekutuara gjatë regjimit komunist dhe se babai nuk ishte dakord me rrugëtimin e ministres në politikë.

Duma: Ka një amanet të mençurisë tënde për politikën dhe ti vendos ta marrësh këtë rrugëtim që për juve rezultoi me të gjithë idealizmat e tyre i rrezikshëm?

Balluku: Është pyetje shumën personale me shumë mundësi babai im më ndjek tani, ai nuk ka qenë dakord me rrugëtimin tim në politikë, politka, ka qenë diçka që ne mund të themi që ka krijuar dhimbje, familja ime ka lidhje me sistemin, ka qenë një ndër më të persekutuarat, kur ndodhin debatet në Parlament dhe kur flas me babanë tim dhe ai merr në telefon ose shkruan ndonjë mesazh më thotë kujtohu atyre që në supet e familjes tënde ka mbi 110 vite burg dhe internime në 15 vite.

Babai im nuk e pëlqente kurrë politikën, i kanë qëndruar larg kur janë kthyer nga internimet, Një mëngjes u largua nga blloku dhe mëngjesin tjetër ishte në minierat e bitumit të Selenicës, unë jam gjithmonë krenare të them jam Belinda, e bija e Çlirim Ballukut, sa herë dëgjoj në Parlamnent që më përmendet gjyshi si eksponent i monizmit ata që e thonë kanë qenë shërbëtorët më të përulur të monizimit.

S’ka qenë zgjedhje tamam e imja, Edi Rama ka insistuar, më pëlqente shumë backtage i politikës, organizimi dhe gjithçka tjetër që lidhej me politikën. Politika me etikë dhe dinjitet mund të bëjë bashkë njerëz që kanë vizion.

Top Channel