Akuzat ndaj ndihmës së shpejtë, botuesi i Kadaresë i përgjigjet Bratajt: Zotëria i Urgjencës që qenka shqetësuar aq shumë…

03/07/2024 21:24

Botuesi i shkrimtarit Ismail Kadare Bujar Hudhri, komentoi sërish deklaratën për ndihmën e shpejtë në ditën kur Kadare ndërroi jetë.

Ai tha më parë se ambulanca që e transportoi nuk kishte mjetet e duhura

Grida Duma: Mendon e ka pasur një shans për shpëtimin e Kadaresë?

Hudhri: Unë erdha të flas për Kadarenë jo për ambulancën, kam një jetë me Kadarenë dhe ju më shumëzoni me ambulancën. Fola s’isha në radhë, unë po rrëfeja se çfarë ndodhi atë ditë të trishtuar kur e pashë të shtrirë, s’bëra qamet, ambulanca, vajta tek vendi i shoferit i cili gjithë rrugës ankohej nuk hap njeri rrugën, sirena vazhdonte, zotëria i urgjencës që qenka shqetësuar aq shumë do të bënte mirë të mos filmonte në varrim me kamera direkte.

Se kisha as për sistemin shëndetësor, nuk jam as për të marrë gradë, ishte shqetësim që ambulancat të jenë më të pajisura. Dikur isha në siklet dhe ta dija që ai po më shikonte, por qenka më në siklet.

Gjatë ceremonisë së varrimit të gjeniut të letrave shqipe, Ismail Kadare botuesi i veprave të Bujar Hudhri  tij ka lëshuar një akuzë në lidhje me autoambulancën  që ka  shkuar në shtëpinë e Kadaresë.

“E morën në ashensor ishte gjendje gati e ngrirë, hipën në ambulancë shumë e thjeshtë pa impiant me zor kemi carë rrugët e Tiranës megjithëse ulërinte sirena derisa mbërritëm në urgjencën e QSUT dhe pak sa hapej dera shikoje mobilizimi i mjekëve”, tha Bujar Hudhri më parë.

Kreu i qendrës Kombëtare të Urgjencës Dr.Skënder Brataj i cili njihet si mik dhe mjek i  Kadaresë që ka asistuar shkrimtarin që nga koha e pandemisë Covid dhe për çdo shqetësim shëndetësor tha se pasur gatishmëri për kujdes shëndetësor ndërkohë që tha se autoambulancat në Tiranë janë  të reja dhe të pajisura me të gjitha mjetet si defibrilator, pacemaker apo mjete të tjera që u vijë në ndihmë pacientëve.

“Zoti Hudhri vetëm të mos ketë pasur syze sepse defibliratoti ishte i montuar tek pacienti dhe ekipi mjekësor që bënte masazhin kardiak deri në spital, mesa di ka ardhur më vonë pasi e ka gjetur në vendngjarje, është vepruar sipas çdo protokolli për të shpëtuar jetën e zotit Kadare.

Nuk e di nëse në botues është në gjendje të vlerësojë një ekip mjekësh apo një ambulance. Por ajo që do të thoja është që Kadare prej 4 vjetësh që është në Shqipëri ka pasur në dispozicion ekipin shëndetësor të Ministrisë së Shëndetësisë, midis rezidencës në Qerret dhe në Tiranë ku sa herë ka qenë e nevojshme kemi qenë prezentë. Personalisht kam pasur një raport të tillë që për çdo gjë isha prezent.

Nga momenti që është bërë telefonata ka shkuar ekipi që ndodhet te qendra shëndetësore nr. 8 pas shtëpisë së tij brenda pak minutash. E kanë gjetur në kushte arresti. Është dërguar edhe një ekip i dytë në vendngjarje duke menduar që mund të ishte i nevojshëm transporti i menjëhershëm. Ekipi i parë ka zbritur dhe e ka shoqëruar në QSUT.

Përgënjeshtroj çdo deklaratë që mund të bëhet nga kushdo sepse kam qenë vetë prezent, e di shumë mirë si është bërë. Është dëshmitare vetë familja Kadare që e kanë falënderuar ekipin”, tha Brataj për mediat.

 

Top Channel