Ulet numri i lindjeve në Elbasan/ Një ose dy fëmijë vijnë në jetë çdo ditë, shkak lëvizjet demografike

08/05/2024 16:01

Ashtu si në të gjithë vendin, edhe ne Elbasan, lindshmëria po bie me hapa të shpejtë.

Në pesë vitet e fundit, lindjet në Shqipëri u ulën me 22.2%. Nëse i referohemi Elbasanit, 10 vite më parë në Spitalin rajonal, çdo ditë regjistroheshin 5-6 lindje ndërsa sot 1-2 lindje në ditë.

Sipas mjekëve shkaqet e kësaj situate janë komplekse dhe nuk mund t’i faturohet vetëm emigracionit. Përpos shkaqeve të shumta që çojnë në uljen e numrit të lindjeve, fertiliteti nuk është fajtor, pasi evoluimi i mjekësisë ka bërë që për problematika të tilla, të ofrohen zgjidhje.

Top Channel