Është e vështirë të imagjinohet që njerëzit të jenë në gjendje të vrasin disa herë pa lënë prova që çojnë në arrestimin e tyre. 

Sidomos në kohën dhe epokën tonë aktuale ku ka kamera dhe GPS kudo, për të mos përmendur provat mjekoligjore që mund të nxjerrin të gjithë ADN-në tuaj nga një fije floku e vetme. 

Por disa vrasës serialë nuk u kapën kurrë për shkak se nuk kanë jetuar në “epokën e digjitalizuar”.

Këtu janë disa vrasës serialë gjatë historisë që nuk u kapën.

Vrasësi i alfabetit

Në vitin 2011 kishte pak shpresë se “vrasësi i Alfabetit” me bazë në Rochester më në fund ishte kapur, por fatkeqësisht ADN-ja e të dënuarit nuk përputhej me ADN-në e gjetur në viktimat e vrasësit të Alfabetit. Vrasësi i alfabetit zgjodhi vetëm viktimat, emri dhe mbiemri i të cilëve fillonin me të njëjtën shkronjë. Ai vrau tre viktima në fillim të viteve 1970, duke përdhunuar dhe mbytur secilën prej tyre.

Vrasësi i alfabetit | Vrasësit serialë që nuk janë kapur kurrë | Zestradar

Vrasësi i Zodiakut

Ky vrasës është i njohur kryesisht për kodet e tij sekrete dhe për talljen e policisë në çdo hap të rrugës për kapjen e tij. Ai i trembi të gjithë në vitet 1960, sepse pavarësisht se vetëm pesë vrasje ishin të lidhura me “Zodiakun”, ai pretendoi se kishte vrarë 37. Njëri nga kodet e publikuara nga ai dyshohet se përmban identitetin e vrasësit, kështu që ndoshta një ditë do të zbulojmë se kush ishte vrasësi famëkeq i Zodiakut.

Vrasësi i Zodiakut | Vrasësit serialë që nuk janë kapur kurrë | Zestradar

Vrasësi i Long Island

Ka rreth dymbëdhjetë, dhe ndoshta edhe më shumë, vrasje që mund t’i atribuohen këtij vrasësi dhe viktima e tij më e fundit u gjet vetëm pak më shumë se një dekadë më parë. Kjo e bën policinë të arrijë në përfundimin se ai është shumë i vetëdijshëm për teknikat e zbatimit të ligjit, sepse përndryshe nuk ka mundësi që dikush të bëjë kaq shumë viktima dhe ndoshta të mbetet ende i lirë. 

Vrasësi i Long Island | Vrasësit serialë që nuk janë kapur kurrë | Zestradar

The Black Doodler

Në mesin e viteve 70, komuniteti homoseksual i San Franciskos pa disa burra të zhdukeshin pasi sulmoheshin seksualisht dhe vriteshin me thikë. Vrasësi i vizatoi gjithashtu para se t’i vriste, prej nga vjen emri The Black Doodler. Për shkak se homoseksualët nuk pranoheshin në vitet ’70, shumë njerëz nuk e tregonin nga frika. Kohët e fundit kjo ka ndryshuar dhe ka pasur një fluks të këshillave të reja që policia duhet të ndjekë.

Doodler i Zi | Vrasësit serialë që nuk janë kapur kurrë | Zestradar

Vrasësi i fëmijëve

Ky vrasës i pakapur supozohet se ka vrarë të paktën katër fëmijë në fund të viteve 70 në Oakland County, Michigan. Emri i tij vjen nga fakti se çdo fëmijë lahej para se ta vriste. Pasi i rrëmbeu fëmijët, i mbante deri në 19 ditë para se t’i lante dhe t’i vriste. Çështja është ende e hapur dhe vrasësi ende supozohet se është i lirë, por nuk ka pasur asnjë zhvillim që nga viti 2012, kur më në fund arritën të bënin një profil të ADN-së të këtij vrasësi.

Vrasësi i fëmijës | Vrasësit serialë që nuk janë kapur kurrë | Zestradar

Jack The Ripper

Ky rast nuk do të zgjidhet kurrë sepse ndodhi në fund të viteve 1880 dhe shumica e të dhënave të policisë u shkatërruan në Luftën e Dytë Botërore. Jack vrau në mënyrë brutale të paktën 5 gra në East End të Londrës, ku jo të gjitha ishin prostituta. Ne kurrë nuk do ta dimë se kush ishte dhe pse ai vrau në mënyrë të egër ato gra.

Jack The Ripper | Vrasësit serialë që nuk janë kapur kurrë | Zestradar

Bibla Gjon

Në fund të viteve 1960, tre gra u rrahën, përdhunuan dhe më pas u vranë pasi vizituan një klub nate të njohur në Glasgow të quajtur Barrowland Ballroom. Bibla John nuk u gjet dhe as u identifikua kurrë, pavarësisht se njëra nga motrat e viktimës ishte në të njëjtën taksi me vrasësin natën e vrasjes së motrës së saj. Megjithatë, ajo vdiq në vitin 2010, kështu që me dëshmitarin e fundit që ka ikur, mundësitë për ta kapur ndonjëherë këtë vrasës serial janë të pakta.

Bibla John | Vrasësit serialë që nuk janë kapur kurrë | Zestradar

Top Channel