Kohët e fundit duket më e zakonshme që burrat të bien në dashuri me gra më të vjetra, duke luftuar stigmën që shoqëria vendos mbi këto lloj marrëdhëniesh.

Dhe ndërsa jemi të vetëdijshëm se një marrëdhënie e shëndetshme nuk përcaktohet nga mosha apo ndonjë faktor tjetër, nuk mund të mos pyesnim veten se çfarë i bën meshkujt të interesohen për gratë më të vjetra se vetja.

Bright Side ka publikuar disa nga arsyet sipas psikologëve që i bën burrat të tërhiqen më shumë nga gratë me moshë më të madhe.

1. Gratë e moshuara kanë më shumë përvojë jetësore.

Gratë e moshuara kanë parë shumë më tepër në jetë se sa të rejat, ato kanë përballuar të gjitha llojet e vështirësive dhe mund të përballojnë të rejat me pjekuri. Për shkak të kësaj, burrat e dinë se do të jenë në gjendje të rriten dhe të jenë më të pjekur përkrah partneres së tyre. Ata gjithashtu besojnë se të qenit me dikë më të mençur do t’i ndihmojë ata të kalojnë sfidat e vështira të jetës.

2. Burrat pëlqejnë gratë që dinë çfarë duan.

Kjo vjen për të plotësuar pikën e mëparshme; djemtë e rinj drejtohen drejt femrave më të vjetra sepse zakonisht e dinë se çfarë duan. Duke qenë se këto gra kanë një përvojë të mirë jetësore, ato kanë vendosur qëllimet e tyre dhe e dinë saktësisht se çfarë rrugësh duhet të ndjekin për t’i arritur ato. Ata janë të fokusuar në qëllimet e tyre pasi i kanë vendosur tashmë planet e tyre.

3. Burrat ndiejnë ndjenjën e arritjes kur një gruaje në moshë i duket interesante.

Burrat zbuluan se vëmendja e një gruaje të moshuar rrit nivelin e tyre të besimit dhe vetëbesimit. Pra, kur një i ri tërheq një grua të moshuar, kjo i fryn egon, pasi ai mundi të tërhiqte një grua të pavarur, të arsimuar dhe të suksesshme.

4. Gratë e moshuara duken më të sigurta.

Nuk ka asgjë më tërheqëse se vetëbesimi, dhe gratë e moshuara e rrezatojnë fuqishëm këtë. Burrat tërhiqen nga gratë që besojnë në veten dhe aftësitë e tyre. Kjo i detyron meshkujt të arrijnë në përfundime të caktuara për personalitetin dhe mënyrën e jetesës së gruas.

5. Burrat duan një marrëdhënie me respekt të ndërsjellë

Sigurisht, të dy partnerët kërkojnë respekt të ndërsjellë, për t’u ndjerë të respektuar dhe vlerësuar nga partneri i tyre. Burrat kanë më shumë gjasa të respektojnë gratë më të vjetra, sepse shohin se ato kanë më shumë përvojë jetësore, më shumë pjekuri dhe pavarësi. Ata i respektojnë ata për këtë, gjë që ndërton një besim të ndërsjellë mes tyre.

6. Ata vlerësojnë stabilitetin emocional me gratë më të moshuara se vetja.

Gratë e moshuara janë më të pjekura se ato më të rejat në aspekte të tjera si për shembull emocionet. Ndërsa disa të reja e kanë të vështirë të shprehin emocionet e tyre me partnerët e tyre, gratë e moshuara mund t’i ndajnë lirisht ndjenjat e tyre. Ato janë të rritura emocionalisht dhe tani dinë se si të kontrollojnë emocionet e tyre për të jetuar një marrëdhënie të shëndetshme.

7. Burrat janë të etur për të mësuar diçka të re.

Në disa raste, burrat e shohin takimin me një grua të moshuar si një përvojë interesante. Një grua më e moshuar është e barabartë me diçka të re për të përjetuar, ide të reja, koncepte dhe pikëpamje për të zbuluar. Meshkujt e gjejnë veten të etur për të mësuar dhe të gatshëm të shohin se çfarë do t’u mësojë partnerja e tyre e ri

8. Ata pëlqejnë kur femrat janë ato që kontrollojnë

Ndryshe nga besimi popullor, meshkujve u duket tërheqëse kur partnerja e tyre është ajo që ka në kontroll. Në disa raste, burrave u pëlqen kur gratë marrin drejtimin dhe mund të kujdesen për gjithçka. Nga planifikimi i udhëtimeve dhe netët e filmave deri te ngjarjet familjare e kështu me radhë. Është më e lehtë për burrat të dinë se partnerja e tyre e shijon këtë aspekt të marrëdhënies, kështu ata do të shmangin të dëgjojnë gjëra të tilla si “Ti kurrë nuk bën asgjë për mua”.

Top Channel