Lindjet e parakohshme/ Foshnja e lindur në javën e 22-të edhe pse nuk i dhanë shpresa mbijetoi!

12/03/2023 15:02

Një foshnje që iu dha më pak se 10% mundësi për të mbijetuar kur ajo lindi në javën e 22-të, i ka mposhtur shanset dhe po jeton, kanë thënë prindërit e saj.

Imogen peshonte 515 g  kur lindi në Swansea më 6 shtator. Tani, pas 132 ditësh në spital, fëmija gjashtë muajsh është kthyer në shtëpi në Bridgend.

Foshnja më e parakohshme e mbijetuar në botë mendohet të jetë Curtis Zy-Keith Means nga SHBA , e lindur në 21 javë dhe një ditë, 11 ditë më herët se Imogen.

Nëna e saj Rachel, 28 vjeç fillimisht shkoi në Spital vetëm disa ditë pas festës së zbulimit të gjinisë. Ajo pati gjakderdhje  dhe kur arriti në spital i shpërthyen ujërat.

“Dhimbja ishte e tmerrshme… Unë thjesht hyra në modalitetin e mbijetesës për mua dhe fëmijën tim dhe u përpoqa të vazhdoja të merrja frymë përmes dhimbjes”, tha ajo.

Foshnja Imogen në një çantë për ta bërë të ndjehet sikur ishte ende në bark.
Rachel tha se kur lindi Imogen ajo ishte më e vogël se dora e saj

Imogen u lind vetëm pak minuta pasi mbërriti në spital dhe u vendos menjëherë në një inkubator. Ajo  kishte një gjakderdhje të shkallës së tretë në tru. Gjatë 98 ditëve , ajo kapërceu pengesa të panumërta, duke përfshirë një zhurmë në zemër, një hemorragji pulmonare , sepsë dhe transfuzione të shumta gjaku.

Mamitë e ndihmuan Rakelën të shprehte kolostrum dhe me ndihmën e tyre ajo ishte në gjendje të siguronte qumështin e gjirit për Imogen derisa u tha në rreth 16 javë.

Spitali e strehoi çiftin aty pranë për 13 javë për t’u siguruar që ata mund të ishin me Imogen sa më shumë që të ishte e mundur dhe ofroi këshillim për çrregullimin e stresit post-traumatik.

Më 15 janar, Imogen u transferua në njësinë e kujdesit të posaçëm për foshnjat në Spitalin Princess of Wales, ku kaloi edhe 34 ditë të tjera. Imogen tani është në shtëpi, por ende ka nevojë për oksigjen dhe Rachel tha se mjekët ishin të kënaqur me organet e saj dhe ajo nuk kishte probleme me shikimin apo dëgjimin.

Top Channel