Kongresmenia Alexandria Ocasio-Cortez nën hetim për veshjen e Met Gala që lexonte “Tax The Rich”

03/03/2023 21:09

Paneli i etikës i Dhomës së Përfaqësuesve të SHBA ka zgjatur hetimin e tij ndaj kongresmenes Alexandria Ocasio-Cortez mbi akuzat se ajo mund të ketë shkelur rregullat e Kongresit.

Një rishikim jopartiak mbikqyrës gjeti arsye thelbësore për të besuar se ajo pranoi dhurata të palejueshme në lidhje me një ngjarje të modës.

Hetimi përqendrohet në pagesat për fustanin që ajo mori me qira për të marrë pjesë në Met Gala në 2021. Në vitin 2021, Ocasio-Cortez  në ngjarjen e Muzeut Metropolitan të Artit të Nju Jorkut u shfaq e veshur me një fustan të bardhë me fjalët “Tax The Rich” (taksoni të pasurit) të skalitura në anën e pasme.

Zyra e Etikës së Kongresit (OCE), një mbikëqyrës jopartiak, lëshoi ​​një raport të enjten që thotë se politikanes demokrate iu dha fustani, një çantë dore, këpucë dhe bizhuteri për ngjarjen. Ajo mori gjithashtu shërbime flokësh, grimi dhe transporti, si dhe përdorimin e një dhome hoteli.

“Nëse Ocasio-Cortez pranoi dhurata të palejueshme, atëherë ajo mund të ketë shkelur rregullat e Dhomës, standardet e sjelljes dhe ligjin federal”, thuhet në raportin e OCE.

Bordi i OCE rekomandoi në qershor 2022 që Dhoma të shqyrtojë akuzat kundër Ocasio-Cortez. Komisioni i Etikës i Dhomës së Përfaqësuesve njoftoi në dhjetor se po e hetonte atë, megjithëse nuk e zbuloi arsye.

Top Channel