“Ata i futën në kamionë”/ Duan të largohen nga Rusia por nuk i lejojnë, refugjatët ukrainas hasin probleme në kufi

06/10/2022 18:49

Më shumë se 1000 refugjatë ukrainas që përpiqeshin të hynin në Estoni nga Rusia janë ndaluar të largohen dhe janë dërguar në një vend që nuk dihet ende.

Ky njoftim është bërë nga ministrit i brendshëm i Estonisë, i cili dha informacionet në lidhje me situatën e krijuar.

“Kamionët erdhën. Ata u futën në kamionë dhe u morën ose u përzunë. Ku shkuan, ku janë ne nuk e dimë. Policia dhe roja e bordit po punojnë për të mbledhur këtë informacion në këtë moment”, tha Ministri i Brendshëm Lauri Läänemets.

Sipas CNN, Läänemets deklaroi se roja kufitare e Estonisë po patrullon me dronë në rast se Rusia detyron ukrainasit të kalojnë pjesët e pyllëzuara të kufirit që të kthehen në Rusi.

Top Channel