Becka është një fshat i vogël rrëzë Tomorrit i cili u krijua rreth 300 vite më parë, sipas gojëdhënave, vetëm me tre familje. Sot në këtë fshat kanë mbëtur sërish tre familje.

Pavarësisht bukurive natyrore, largësia, mungesa e shërbimeve dhe vështirësitë për përballimin e jetesës kanë bërë që sërisht njerëzit të largohen.

Shumë fshatra, ashtu si Beçka tashmë po shkojnë drejt braktisjes. Njerëzit largohen duke synuar nnjë jetë më të mirë dhe mundësi shkollimi më të mira për fëmijët. Të vetmet zona që nuk kanë lëvizur janë ato pranë qyteteve, apo ato fshatra ku turizmi është konsoliduar.

 

Top Channel