Takimi i G20 me fokus ndryshimet klimatike dhe përdorimin e qëndrueshëm të ujit

22/07/2021 01:33

Një takim dyditor i ministrave të mjedisit të vendeve anëtare të G20-tës në Napoli të Italisë, i cili fillon të enjten, do të përqendrohet në ndryshimin e klimës dhe përdorimin e qëndrueshëm të ujit.

Sipas një deklarate nga G20, temat kryesore të diskutimit do të jenë: “Luftimi i ndryshimit të klimës, përshpejtimi i tranzicionit ekologjik, bërja e rrjedhave financiare në përputhje me objektivat e Marrëveshjes së Parisit (2015), mundësitë për rimëkëmbje të qëndrueshme dhe gjithëpërfshirëse të mundësuara nga zgjidhje inovative teknologjike të sektorit të energjisë dhe ndërtimi i qyteteve inteligjente, elastike dhe të qëndrueshme”

Murat Kurum, ministri i Mjedisit dhe Urbanizmit i Turqisë, gjithashtu do të marrë pjesë në takim dhe do të flasë me homologët e tij globalë për punët e Turqisë në lidhje me mjedisin, klimën dhe energjinë.

Samiti i liderëve të G20-tës është caktuar për më 30-31 tetor në Romë.

Top Channel