Shkrimtarja Adelina Mamaqi sjell për lexuesin botimin e ri me poezi të zgjedhura “Qielli shkundte yjet”. Autorja ka zgjedhur në vite krijimet e saj më të mira mbi jetën, mërgimin dhe dashurinë.

Dy fjalë për autoren
Adelina Mamaqi është lindur në Tiranë. Ka kryer Fakultetin Filologjik. Libri i saj “Ëndrra vashërie” (1963) është libri i parë i një poeteje në letërsinë shqipe. Ka botuar dhe dy të tjerë (Itali e Kosovë). Numri i librave të botuar për fëmijë është rreth 60 libra. Adelina Mamaqi është e përfaqësuar në Antologjinë e Poezisë Botërore për Fëmijë dhe Antologjinë e Poezisë Shqipe në Itali. Është nderuar dy herë me Urdhrin “Naim Frashëri”.

Të dhëna për librin

Titulli: Qielli shkundte yjet
Cmimi: 600 Lekë
Autori: Adelina Mamaqi
Shtëpia botuese: Mediaprint
Viti i publikimit: 2021
Numri i Faqeve: 166

Top Channel